Без следа от малкия Александър, обявиха го за издирване в цялата страна

Няма доказателства, че момчето е жертва на престъпление

14.11.2022 | 06:52 Редактор: Тодор Петров

Трето денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна край Перник в петък следобед. 

На брифинг тази сутрин от полицията съобщиха, че местоположението на момчето все още не е установено. Детето е обявено за издирване в цяла България. Към момента няма доказателства, че момчето е жертва на престъпление, допълниха от полицията.

По данни на бащата предстои в България да се прибере неговата майка. По-рано близки на семейството на детето и от полицията обявиха, че момчето от клипа, който беше разпространен в социалните мрежи, не е Александър, въпреки че снощи бащата на момчето разпозна момчето на кадрите. 

В опит детето да бъде намерено през изминалите дни повече от 300 полицаи и доброволци проверяваха десетки сигнали дневно, бяха обходени километри от мястото на изчезването на детето, но без резултат. В операцията участваха хеликоптер на "Гранична полиция", дронове, термокамери и следови кучета. 

Снощи в социалните мрежи се появи клип, на който бащата на детето разпозна сина си. Все още няма водеща версия за изчезването на 12-годишния Александър, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Перник. 

Детето е хиперактивно и с тежка форма на аутизъм и е изчезвало и преди. Разследването на изчезването на детето е на специален надзор от Апелативната прокуратура в София и Върховната касационна прокуратура. Издирването ще продължи до намирането на момчето.

Снимка: БГНЕС