Издирването на Александър ще продължи цяла нощ, очевидци го видели в квартал "Мошино"

Кадри от социалните мрежи вдъхнаха надежда, че детето скоро може да бъде открито

13.11.2022 | 21:29 Редактор: Петя Кръстева

Нова акция тече в Перник, след като в социалните мрежи се се появи видеоклип, който показва дете, играещо си с котка на поляна. Търсенето се съсредоточава в квартал "Мошино". Екипите с кучета продължават и обхода в планината. Бащата на изчезналия Александър е почти сигурен, че това е детето му. 

"Започваме да търсим около блоковете и входовете и стълбищата . Това е Александър! Купил си е вода, но е отслабнал. Сигурно не е ял известно време. Якето си го е сменил по някакъв начин, но не знам как. А иначе дънките и обувките са му същите", коментира той, като поясни, че се е свързал с екстрасенс, който твърди, че е възможно детето да е контактувало с клошари. 

Все още няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна край Перник в петък следобед. Десетки полицаи, планински спасители и доброволци претърсват района, но без успех. Президентът Румен Радев също дойде на място, за да подкрепи усилията на спасителните екипи. Той подчерта, че към момента няма необходимост армията да се включва в издирването на детето.

"Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат", заяви президентът.

Планинските служители също са на място вече втори ден - 32 души и 7 кучета. Междувременно на телефон 112 се получават десетки сигнали, че детето е забелязано на различни места. И към този час на мястото, където е изчезнало момчето, се събират хора, които ще се отправят към различни точки в опит да го открият.

У нас вече е задействана и системата за изчезнали деца "Амбър алърт". Всички потребители на Facebook и Instragram в радиус от 200 км. от мястото на изчезването на детето ще получат негова снимка и описание. Системата се активира за пръв път у нас.

В града се носят слухове, че бащата на Александър е бил подложен на детектор на лъжата след поредицата от обвинения, които се "изляха" върху него от социалните мрежи. До момента обаче тази информация не е потвърдена.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.