12-годишна родилка от Асеновград заряза бебето си и замина за Германия

Предполагаемият баща не може да припознае детето, защото е на 14 години

12.11.2022 | 16:33 Редактор: Искра Ангелова
12-годишна родилка от Асеновград заряза бебето си и замина за Германия

Асеновградският районен съд настани в приемно семейство дете, родено на 3 септември м.г. от 12-годишната тогава Е.С.М., след иск от Дирекция "Социално подпомагане". Според магистратите бебето е в риск, понеже е оставено без родителски надзор.

Малолетната родилка живеела с предполагаемия баща - Т.Ш., и доведената му майка в едноетажна тухлена къща с две стаи. Скоро след появата на бебето, Е.М. заминала в Германия, където заживяла на семейни начала с друг мъж. Оттогава не се интересува от малкото и рядко го посещава.

Предполагаемият баща не може да припознае детето, защото е на 14 години. Той и мащехата му са единствените, които се грижат за бебето. Жената е силно привързана към него.

Въпреки че домът им е чист и добре обзаведен, двамата са финансово затруднени. Единственият им доход е възнаграждението в размер на 60-70 лв., което момчето получава, когато работи в почистващата фирма на баща си. Доведената му майка не получава детски за бебето, понеже не разполага с необходимите документи, информира "24 часа".

Магистратите прецениха, че, оставено без родителски надзор, детето наистина се намира в риск и съществува реална опасност за правилното му развитие. По тази причина от сряда то е официално настанено в дома на Т.Ш. и мащехата му. Определен е и режим на лични отношения с майката. Тя ще може да го вижда всяка неделя от 9 до 17 ч.

Решението на Районния съд в Асеновград не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок.