Пампорово подготвя пистите за зимния сезон, цените ще бъдат "по-солени"

Подменят триседалковия лифт в курорта през пролетта

12.11.2022 | 11:55 Редактор: Петя Кръстева
Пампорово подготвя пистите за зимния сезон, цените ще бъдат

"Безспорно ще има увеличение в цените на повечето видове услуги, няма как да бъде спестен този елемент", съобщи изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков.

"Всички виждаме колко трудно оцеляват бизнесите. Към този момент не мога да кажа точно коя цена каква ще бъде, тъй като виждате, че ноември месец КЕВР намали цената на газа с 40%, сега "Булгаргаз" иска през декември да бъде покачена отново с 19 на сто. Горивата вървят ту нагоре, ту надолу. Заплатите са една трайно непостоянна величина", коментира той, цитиран от "Фокус".

Беляков подчерта, че за предстоящия зимен сезон писта № 4 вече е осигурена инсталация за изкуствен сняг. Големи ключови участъци от пистите са подобрени, тяхната рехабилитация и рекултивация през последните няколко месеца е била изключително успешна.

"Има доста дребни неща, които хората ще забележат, докато карат ски. Относно голямата новина за курорта – подмяната на триседалковия лифт, който е от "Малина" до кулата "Снежанка", тя ще започне през следващата пролет. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Slavka Peneva
преди 1 година
Дано тази година цените по зимните ни курорти да намалее.Ако се фиксира по-ниска цена на газа мисл, ,че ще поевтинеят и цените по курортите.Също така няма да е лошо да не се монополизира газовия пазар у нас и да не сме обвързани с един доставчик.Колкото по-голяма е конкуренцията на пазара толкова по-добре за нас като крайни потребители. Сигнализирай за неуместен коментар