Многохиляден протест блокира центъра на София (+СНИМКИ)

Протестиращите настояват за по-високи доходи

11.11.2022 | 12:13 Редактор: Тодор Петров

Многохиляден национален протест на синдикатите блокира центъра на столицата. В шествието в София се включиха и стотици автомобили.  Демонстрантите настояват за по-високи доходи и минимална работна заплата от 850 лв. от 1 януари 2023 г. 

Едно от основните синдикални искания е спешно приемане на бюджета за следващата година, а не удължаване на Бюджет 2022. Протестиращите искат увеличение на заплатите, което да компенсира инфлацията още до края на тази година. 

За 14:00 часа е насрочена среща на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов, с президента Румен Радев.

По данни на организаторите, в днешния протест се включиха над 5000 души и над 1000 леки авомобила. Автошествието започна от Народното събрание, премина през "Цариградско шосе" и продължи по централните булеварди и улици в София.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Росица
преди 1 година
ЯЯЯЯЯЯЯЯ,то в България имало синдикати.?? Десет години спаха ,мълчаха, подмилкваха се ,настаниха си домашните на топли местенца на държавната трапеза и избеднъж -- Събудипха се ,активираха се в най кризистното време,когато няма и правителство. А характерното за "лидерите" на профсъюзите- несменяеми и вечни. Сигнализирай за неуместен коментар