Петков: В момента нямаме бюджет, а целият български народ чака да има нов

"Всички трябва да са отговорни", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната"

10.11.2022 | 14:24 Редактор: Ваня Кузманова
Петков: В момента нямаме бюджет, а целият български народ чака да има нов

"Това, което трябва да направим първо е да подкрепим всички партии внасянето на бюджета, защото докато се преговаря по първия, втория и третия мандат, реално хората чакат. Ние в момента нямаме бюджет. Ние продължаваме да водим разговори. Целият български народ в момента чака да имаме нов бюджет, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Трябва да имаме увеличение на минималната работна заплата, трябва да имаме продължаване на увеличаване на пенсиите, трябва да имаме данъчните кредити, трябва да имаме всички тези важни политики, които ние неведнъж сме ги казвали и те трябва да се случат, ако има внесен нов бюджет", каза Петков.

Той подчерта, че всички трябва да са отговорни. "Нека разделим двата процеса – процесът на мандатите и на сформирането на правителство", каза той, цитиран от БГНЕС.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че се водят от два принципа - да решават проблемите на хората и да си спазват обещанията. 

"Няма как с тези предизборни обещания да направим подкрепа за правителство, от което ГЕРБ е част в първи, втори или третия мандат", категоричен е Петков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)