Ниските температури "чукат на вратата", през уикенда ни очакват валежи

Максималните температури в четвъртък ще са до 21 градуса

10.11.2022 | 07:16 Редактор: Петя Кръстева

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 11 градуса, в Тракия и по високите западни полета те ще са между 2 и 4 градуса, по морето - до 7-9. След сутрешните мъгли видимостта бързо ще се подобри. Следобед от запад на изток с усилване на вятъра ще премине облачна вълна, но без валежи, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде от север-северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 17 до 21 градуса, по черноморското ни крайбрежие - до 18. Над планините в ниските места ще има намалена видимост, по-късно през деня облачността ще се увеличи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от север до 40 километра в час. Максималните температури над 2500 м височина - около 3 до 5 градуса, а на 1500 м - до - плюс 10 - 11.

У нас в петък времето ще бъде динамично с бързо преминаващи облачни системи от запад на изток, но без валежи. Ще започне постепенно захлаждане. През уикенда чувствително ще се понижат температурите с чести валежи, а по планините се очаква сняг. Повече ще вали в западните и южните райони с очаквани количества до 15 - 20 л/м2.

Гледайте цялата прогноза във видеото.