Траур в Елхово, майките на полицаи: Страхуваме се за синовете си, животът им е застрашен

Близките на униформените поискаха от ръководството на МВР повече защита

09.11.2022 | 18:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

В община Елхово е ден на траур. Знамената са свалени наполовина. Градът изпрати в последния му път застреляния на българо-турската граница младши инспектор Петър Бъчваров. Градът потъна в скръб. Близки, приятели, колеги и много жители на Елхово дойдоха да се сбогуват с младши инспектор Петър Бъчваров.

За младия граничен полицай скърби и кметът на с. Вълча поляна - Величка Динева.

"Съученик на моя син е, бяха приятели. До онази вечер бяха заедно, възпитано момче и си отиде по нелеп начин", заяви Величка Динева.

Синът ѝ също е граничен полицай, а след случилото се със сержант Бъчваров тя разказва, че се страхува за живота на детето си.

"Всички майки на полицаи, които ги изпращаме на работа, с нетърпение ги чакаме да се върнат живи и здрави, защото животът им е застрашен. Трябва да имат малко повече защита. Би трябвало да има възмездие за това, което направиха, за да се чувстват и колегите им по-защитени и сигурни, че няма да последват съдбата на Бъчваров", добави Величка Динева.

На опелото дойде и ръководният състав на МВР. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев награди посмъртно младши инспектор Петър Бъчваров с почетния знак на МВР трета степен за проявен героизъм и висок професионализъм.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
Реформа Бъчварова и
преди 1 година
Жалко за момчето ! Виха сирените на много места днес, но момчето няма да ги чуе и да се върне у дома. Трагедията е голяма най-вече за семейството. Къде сега са тия депутати ибупрсвляващи, дето все икономисваха пари от МВР. Кой е съкратил 1300 бройки на гранична. Кой не им увеличаваше заплатите, кой провеждаше подигравателни реформи без да зачита правото и законите на страната ? Кой реши , че е над всичко и всичко-няма заварено положение, аз казвам -тук и сега, от днес и от тук почва света. И още Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
К-нАндреево
преди 1 година
Капитан Андреево - Символът на Корупцията. За тези 12+ години ДПС, БСП, ГЕРБ ни работиха на границата, но по друг проект. Сега тази "работа" почва да дава и своите плодове. Пак да гласувате за 3ка кебапчета с гарнитура!! И после се оплаквайте от някой друг!! Сигнализирай за неуместен коментар