Сержант Петър Бъчваров - един на баща и майка, местни: Турците помагат на мигрантите

Негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят

08.11.2022 | 18:50 Редактор: Елеонора Танева

Днес в Елхово е тихо, улиците са пусти, а хората са потресени от новината за смъртта на сержант Петър Бъчваров. Къщата на семейството на сержанта приема най-тъжните си гости, а съседите си спомнят:

"Баща му беше учител по физическо първо, после стана полицай, майка му е учителка, кротки хора са", казва Живко. 

Жители споделят мъката на родителите, за които убитият сержант е единствен син. 

Шокирани от случилото се, хората от село Горни Дервент споделят, че мигранти ежедневно преминават границата ни и от години живеят в страх.

"Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им помагат. Слагат стълби, качват се и минават", сподели местен жител.

Хората в Елхово се опитват да намерят обяснение как се стигна до смъртта на младия граничен полицай и кой носи отговорност. Негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят.  

"Едно време такива полицаи нямаше, ходеха военни, пак по двойки, а сега един решава и гърми", коментира възрастен мъж от селото. 

Погребението на сержант Бъчваров ще е утре в гробищния парк на Елхово. Утре е обявен и за ден на траур в града.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.


1
4 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 1 година
Съжалявам, че го казвам, ама това ако беше преди 89-та година, щяха да тракат калашниците на кльона и после да има "двайски" за всички... Сигнализирай за неуместен коментар