Александър Морфов ли стои зад скандала Велислава Кръстева в Народния театър?

Изкъртената табелка на вратата може да се приеме като посегателство срещу паметник на културата

07.11.2022 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

Кой стои зад скандала в Народния театър, при който вратата на PR-a Велислава Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай". Министърът на културата Велислав Минеков заяви, че не знае кой е извършителят и не е назначавал проверка по случая. В публичното пространство обаче, упорито се върти едно име. 

"Вие ще ми кажете кой е? Нямам контакт, не знам", каза Минеков.

Според различни публикации вратата е надраскал главният режисьор Александър Морфов, който неотдавна се завърна в театъра след дълго отсъствие, породен от конфликт с предишния директор Мариус Донкин.

"Целият театър знае кой го е направил. Имам информация от приятели актьори, те знаят че това е Морфов", коментира главният редактор на epicenter.bg Валерия Велева.

Въпреки многократните ни опити да разговаряме с Александър Морфов, той отказа коментар.

Преди няколко дни вратата на пиара на Народния театър "Иван Вазов" - Велислава Кръстева, беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", а табелката с името ѝ - изтръгната. Кръстева е бивш пиар на ДПС, но в момента завежда отдела "Връзки с обществеността" в културната институция.

"Този надпис ми прилича на онези надписи от историята, където по вратите на едни хора са били нарисувани звезди. Обществото трябва да реагира безкомпромисно", категорична е Велева.

А министър Велислав Минеков коментира още, че партийното разнообразие в Народния театър "Иван Вазов" може би е удобно, но не е полезно за театъра.

"Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от три различни партийни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме "Демократична България", имаме ДПС, той самият е малко БКП и БСП", добави Минеков.

Изкъртената табелка на вратата може да се приеме като посегателство срещу паметник на културата, какъвто е Народният театър. За това извършителят може да бъде осъден за хулиганство.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.