Военната помощ за Украйна - първа точка в дневния ред на парламента

За днес е предвидено и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов

03.11.2022 | 06:47 Редактор: Тодор Петров
Военната помощ за Украйна - първа точка в дневния ред на парламента

Решението за военната помощ за Украйна влиза в пленарната зала. Точката е предвидена като първа в днешния дневен ред. След общото заседание на парламентарните комисии по отбрана и външна политика вчера, предложенията за военна помощ за Украйна на ГЕРБ и "Демократична България" са обединени в общо проекторешение. 

В него се посочва, че подкрепата за украинската страна се дава съобразно българските възможности, като се гарантира сигурността и защитата на населението. Ако проекторешението бъде прието, Министерският съвет ще разполага с един месец, за да подготви предложението си за военна и военнотехническа помощ.

А от "Възраждане" организират протест срещу изпращането на оръжия за Украйна.

В парламента днес е предвидено и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов във връзка с доставките на газ за България от края на април до днешна дата. 

А бюджетната комисия в парламента ще заседава за първи път в рамките на 48-ото Народно събрание. Членовете ѝ имат амбицията да приемат на първо четене данъчните закони още днес. В промените в закона за корпоративното опдоходно облагане са заложени промени, свързани с компенсации във връзка с високите цени на горивата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR