"Продължаваме промяната": Служебният кабинет саботира приемането на еврото

Борисов: Асен Василев не харесва собствения си бюджет

01.11.2022 | 18:38 Редактор: Тодор Петров

Ден след като служебният кабинет заяви, че няма да внася нов бюджет за следващата догодина, последваха остри реакции от партиите. От "Продължаваме промяната" обвиниха правителството, че саботира приемането на еврото, а от БСП обявиха, че ще поканят всички парламентарни групи на разговори за бюджета. 

След като се обявиха, че не подкрепят решението на служебното правителство да не предлага нов бюджет за догодина от БСП предложиха парламентарните групи да обсъдят пакет от социални разходи, които да бъдат предложени между първо и второ четене. 

Според "Продължаваме промяната" обаче, Народното събрание трябва да задължи правителството да внесе нов бюджет. 

"Лишават възрастните хората от възможността да увеличим пенсиите", изтъкна Искрен Митев.

От "Демократична България" все още не са обсъдили предложението на БСП за разговори по социалните политики. От "Възраждане подходиха скептично към предложението на левицата, а от ДПС отказаха да коментират темата. 

В парламента от ГЕРБ също отказаха коментар. По-късно лидерът на партията Бойко Борисов направи лаконичен коментар за бюджета.

"Асен Василев не харесва собствения си бюджет. Само преди месец или два го приехме. Значи той не е направил нищо", настоя Борисов.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR