Пореден ден живакът стига 25 градуса, но има вероятност да превали в един район

В петък ще премине облачна вълна, без валежи и слабо ще захладнее

01.11.2022 | 07:16 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 7 до 12 градуса, по Черноморието до 13. През деня над източните райони ще има значителна облачност , с временни разкъсвания около обед. Преди обед ще превали около Бургас. Следобед ще се увеличат облаците над Добруджа и по северното ни крайбрежие. На запад през целия ден ще има повече слънце. Вятърът ще бъде слаб от север , със скорост до 20 км/ч. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток, със скорост до 30 км/ч. Максимални температури ще бъдат от 18 до 26 градуса, по Черноморското ни крайбрежие - до 19, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще бъде слънчево. Максималните температури над 2500 метра височина - около 2 до 4 градуса, а на 1500 метра - до 10-11.

В сряда и в четвъртък в западните части от страната и поречията ще има сутрешна намалена видимост, а през деня ще бъде слънчево с дневни температури от 19 до 24 градуса. В петък ще премине облачна вълна, без валежи и слабо ще захладнее. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.