Демерджиев в Благоевград: Имахме притеснения за безредици, драконовските мерки бяха нужни

Ние трябва да покажем, че сме правова държава, която е способна да поддържа реда на своята територия, заяви служебният министър

30.10.2022 | 15:03 Редактор: Елеонора Танева
Демерджиев в Благоевград: Имахме притеснения за безредици, драконовските мерки бяха нужни

МВР е имало притеснения за евентуални безредици по време на откриването на македонския клуб в Благоевград. Така служебният вътрешен министър оправда драконовските мерки по време на събитието. 

"Имахме притеснения от безредици. Категорично имаше нужда от такива драконовски мерки за сигурност. Ние трябва да покажем, че сме правова държава, която е способна да поддържа реда на своята територия, която е способна да организира цивилизовано протичане на такива събития, да не допуска ексцесии и да покажем, че за разлика от други държави в България правонарушенията не се търпят", заяви Демерджиев, цитиран от "24 часа". Той лично следеше ситуацията в града.

По повод антибългарските изказвания от част от македонистите, министърът коментира, че "всеки има право да изразява мнението си в рамките на закона". 

"Това, което ще направим е да прилагаме закона. Оттам нататък политическите послания ще бъдат направени по подходящ начин от българската държава. Нашата задача днес бе да опазим обществения ред. След това ще използваме всички механизми на правото и политиката", допълни Демерджиев и похвали полицаите, които са действали "изключително професионално".

Снимка: БГНЕС