Армията все още е в Карловско, отпуснаха 10 млн. лв. за най-пострадалите общини

Допълнително ще бъдат раздадени около 2 милиона лева

28.10.2022 | 19:05 Редактор: Искра Ангелова
Армията все още е в Карловско, отпуснаха 10 млн. лв. за най-пострадалите общини

Армията все още е в пострадалите от наводненията села в Карловско, а щетите все още се описват. Досега са отпуснати около 10 милиона лева на трите най-пострадали общини.

Допълнително ще бъдат раздадени около 2 милиона лева, а комисия описва щетите и събира документи от хора, чиито домове и имущество са били унищожени. Това стана ясно от изслушването на вицепремиера и служебен вътрешен министър Иван Демерджиев пред депутатите.

Той каза още, че в засегнатите райони е имало голямо количество дървен материал, който е съхранен и ще бъде предоставен на жителите в района.

"По бюджета на община Марица беше определен трансфер в размер на 208 337 лева, по бюджета на община Калояново - трансфер в размер на 20 730 лева, по бюджета на община Карлово - трансфер в размер на 9 940 736 лева. Тези суми, които към онзи момент бяха идентифицирани като необходими разходи, така че на този етап и до края на годината комисията е готова да покрие всички необходими разходи по възстановяването на материалните щети", обясни министърът.

Снимка: Bulgaria ON AIR