81-годишна жена падна в изкоп от водния проект в Русе, вадиха я с въжета и носилка

Ровът бил обезопасен, твърди техникът на обекта

26.10.2022 | 13:53 Редактор: Елеонора Танева

81-годишна жена падна в двуметров изкоп от водния проект в Русе. Тя е в болница със счупен крак.

Малко преди 8 сутринта възрастната жена е намерена в безпомощно състояние. Извадена е от пожарникарите с носилка и въжета и е откарана от екип на Спешна помощ в болницата. Пострадалата е била в съзнание.

"Беше контактна, каза си името, дойдоха от Бърза помощ, полицията и пожарникарите, изкараха я и я закараха в болница. Погледнете - навсякъде е обезопасено", каза техникът на обекта Силвия Стефанова.

Работещите твърдят, че снощи са оставили изкопа със заграждения и най-вероятно жената сама ги е отместила. Под въпрос остава как са били закрепени защитните съоръжения. Общината също направи проверка.

"Тази сутрин отново проверихме временната организация, няма нарушения. Доколкото разбрахме от изпълнителя на обекта, вчера са имали проверка и от РДНСК, така че обектът е бил в много добро състояние", заяви зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

В момента по водния цикъл в Русе работят 15 фирми, които прокарват канализация и нови водопроводи. Ангажимент на изпълнителите е да обезопасяват обектите. 

"Да го обезопасят така, че в него да не попадат лица, които не са свързани с дейността, която извършват. Загадка е как е станало преместването, но явно има нещо недосвършено или недогледано по време на работата", коментира Недев.

Полицията започна проверка по случая.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.