ГЕРБ ще подкрепи закупуването на изтребители F-16, а Бюджет 2023 може да се превърне в сватбарско наддаване

Радев: Към първия мандатоносител се гледа с големи надежди за съставяне на правителство

26.10.2022 | 13:17 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев прие ПГ на ГЕРБ-СДС на консултации за съставяне на правителство.

"Първо искам да ви поздравя с победата на последните парламентарни избори. Това е огромна отговорност, страната е в тежка политическа, социална и икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с големи надежди за съставяне на правителство, което да може да поеме отговорност за справяне с тежките кризи", заяви президентът.

Той посочи като основна тема на разговори отношението на партията към бюджета: "Дали да предпазва неизбежните опити за предизборни наддавания или продължаваме политиката с 6,6% дефицит".

"Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната редовно управление, но и за да се гарантира животът на Народното събрание, което има да свърши огромна по обем работа. Всеки ден се трупат много закони, бюджети, декларации", допълни държавният глава.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отговори на Радев.

"Разбирането на българските граждани е, че трябва да приключат експериментите в държавата и в управлението да има хора, които могат да решават кризи и да носят отговорност. Тук сме за консултация по въпросите за бюджета, множеството кризи, модернизацията на армията. Положихме всички усилия, за да има работещо НС. Трудно беше в тези три дни, в които избирахме председател", заяви тя.

И посочи предстоящата зима като едно от предизвикателствата пред управляващите.

"Заявката за евентуален Бюджет 2023 може да се превърне в сватбарско наддаване е тема за сериозен дебат. Само и единствено държавническата позиция на политическите сили може да не ни изправи пред следващо предизвикателство", каза Атанасова.

ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложението на служебното правителство за закупуването на нови 8 изтребителя F-16.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК