Президентът е против даване на оръжие на Украйна: Увеличава се рискът от въвличането ни във войната

Вярвате ли, че хората които предлагат това решение, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България?, попита Радев

25.10.2022 | 11:58 Редактор: Елеонора Танева
Президентът е против даване на оръжие на Украйна: Увеличава се рискът от въвличането ни във войната

Президентът Румен Радев коментира темата за възможността за предоставяне на оръжие за Украйна. Той се обяви категорично против.

"Увеличава се рискът от въвличането на България във войната, която разширява размера и формите на противопоставяне. Някои от тях ги виждаме, те пълзят насам. Вярвате ли, че хората които предлагат това решение, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България?", попита Радев. 

Той призова политиците за разум. 

"Отнемането на въоръжение от състава на българската армия, без да бъде попълнено с ново, ще задълбочи дефицита от способности на армията ни в усложнена ситуация не само на север, но и на Балканите", коментира още държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 5
Ванчето
преди 1 година
Ами ти как ще хванеш оръжие товарищ президент! Да не си дал обет на мутрофанова? Затова рашистите ни викат страхливец, заради тази прегърбена и изменчива политика! А те това го харесват, харесват преклонени глави! Сигнализирай за неуместен коментар