Нова контактна група в НС, излъчена от "Възраждане": За или против еврото са партиите

От ГЕРБ се въздържаха от коментар

24.10.2022 | 21:38 Редактор: Ваня Кузманова

Нова контактна група в парламента. Този път излъчена от партия "Възраждане". Причината е предстоящото влизане на България в Еврозоната. Покани ще получат всички парламентарни групи. 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се срещна с управителя на БНБ Димитър Радев, като още веднъж настоя за референдум относно приемането на еврото. 

"Очевидно е, че 1 януари 2024 година не е постижима дата. На първо място не отговаряме на инфлационния критерий", посочи Костадинов. 

От партията започват и консултации в парламента. Ще търсят и дискусия по темата. Oт "Демократична България" заявиха, че няма да участват в подобни разговори и отново подчертаха ползите от влизането на страната ни в еврозоната. 

От ДПС също категорично отхвърлиха поканата на Костадин Костадинов за провеждане на разговори във връзка с приемането на еврото. 

"Ние сме за въвеждане на еврото. Не виждам на кого са нужни контактни групи", каза Йордан Цонев от ДПС. 

От БСП изразиха своята позиция още в първия работен ден на парламента. 

"Каним ръководството на БНБ тук, пред нас в парламента на открито заседание, за да отговори на въпросите - има ли доклад за приемането на еврото и какви са последиците от влизането в еврозоната.

От ГЕРБ се въздържаха от коментар.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК