Протест на КНСБ в Търново: Парламентът да се хване в ръце, защото ще им бием шута

Исканията са за ръст на доходите, мерки за овладяване на инфлацията, запазване на работните места

20.10.2022 | 18:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Протестен митинг под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" се проведе във Велико Търново.

Исканията са за ръст на доходите, мерки за овладяване на инфлацията, запазване на работните места и преодоляване на предизвикателствата след т. нар. "Зелена сделка".

Протестът в старата столица е част от поредица акции на КНСБ. От синдиката са изготвили проект за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 г.

Сред основните акценти в него са повишение на минималната работна заплата от 710 на 850 лв. от 1 януари 2023 г. и осъвременяване на пенсиите с минимум 12% от 1 юли догодина.

"Апелирам за увеличаване на работните заплати, Министерството да си поеме съответно ангажиментите към държавните болници и парламентът да се хване в ръце, защото в противен случай наистина ще им бием един шут", каза д-р Мая Попова.

"Нашите хора, нашите синдикални членове, очакват от нас високи доходи, добро заплащане, за да могат да поддържат семействата си. И когато не могат да получат високи доходи, то принудително ние трябва да излезем и хората да ни чуят в парламента и управляващите да разберат, че хората имат нужда от добри доходи, за да могат да изхранват семействата си", смята Боянка Димитрова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК