Слави Трифонов: Новото НС е длъжно да върне ветото на България срещу РСМ

Той коментира новия закон в Скопие за фондациите и сдруженията

18.10.2022 | 22:42 Редактор: Теодора Патронова
Слави Трифонов: Новото НС е длъжно да върне ветото на България срещу РСМ

Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон целта е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история. Които впрочем са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, освен герой? Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ".

"Гоненията срещу всичко българско в Северна Македония продължава с пълна сила. Дори след падането на българското вето, то придоби още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада.

Ако Европейският съюз все още държи на човешките ценности, които прокламира, трябва веднага да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за пореден път показа, че не е държава, достойна за съюз, където човешките права и правото за самоопределяне са основополагащи", изтъкна той.

"За България е ясно какво трябва да направи - първо, Външно министерство трябва да привика за обяснения извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония у нас.

Второ, което е най-важно - след започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония.

България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука? Предстои да видим", подчерта Трифонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
През октомври
преди 1 година
Ами прав е Славчо особено за парламента, а мркеретата бленуващи още Югославия ще останат много изненадани напролет. Сигнализирай за неуместен коментар