Гешев: Ако трябва да сложат зависим прокурор, за да се състави правителство - халал ѝ на тази реформа

Той посочи като последствия на непромененото от 30 години законодателство множество проблеми

15.10.2022 | 20:10 Редактор: Ирена Бакърджиева
Гешев: Ако трябва да сложат зависим прокурор, за да се състави правителство - халал ѝ на тази реформа

На въпрос дали би ли си подал оставката като главен прокурор, ако това е начин да се състави правителство, Иван Гешев отговори, че проблемът не е дали той ще остане на поста си, или не, а в желанието "да сложат прокурор, който да е зависим".

"Ако това е съдебна реформа и ако това е най-важното в държавата да се състави правителство, извинявайте за жаргонния израз - халал ѝ на тази реформа. Ако това е така, това е белег на политическа немощ и как да кажа, познавам прокуратурата и не могат да ме накарат и да ме помолят за каквото и да е. Това е проблемът, трябва им някой зависим, каквито може би някога е имало. Аз докато съм главен прокурор, няма да съм такъв. Това е положението. Аз съм от македонския край. Като ми свърши мандатът", заяви Иван Гешев.

Той посочи като последствия на непромененото от 30 години законодателство множество проблеми, сред които войната по пътищата, мигрантския натиск, телефонните измами и битовата престъпност.

Той изтъкна, че не обвинява министъра на вътрешните работи или МВР, но за преодоляването на такива проблеми трябва "реална, а не измислена правна реформа", съобщи БНР.

Главният прокурор посети Кюстендил, където връчи сертификати на магистрати, преминали обучение за разследване на престъпленията против дивата природа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Те са сложили зависим прокурор-теб. Сигнализирай за неуместен коментар