БСП, "Възраждане" и "Български възход" бойкотираха срещата на ГЕРБ за Зеленски

Захариева: Посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени е ясен знак за геополитическата ориентация на България

14.10.2022 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

След като вчера партиите решиха, че няма да поканят посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание, днес се обсъжда предложението на ГЕРБ - да направи ли президентът Володимир Зеленски видеообръщение в първия пленарен ден на 19 октомври.

От БСП, "Възраждане" и "Български възход" не се явиха на инициираната от ГЕРБ-СДС среща. Според партията на Стефан Янев подготвителните разговори на партиите излишно се политизират.

"Депутатите от коалиция "Български възход" смятаме, че нашите избиратели искат да чуят в спешен порядък как ще започнем да решаваме непосредствените им проблеми като повишаването на цените, инфлацията и цялостната икономическа криза. Очакват да се състави работещо правителство. Вместо това подготвителните срещи за откриване на Народното събрание се политизират. Нека оставим разискването на всички политически въпроси за пленарната зала – депутатите ще положат клетва да служат на народа си само след няколко дни и ще могат официално да дебатират и вземат решения от национален интерес", се казва в позицията на БВ.

"Няма нищо изненадващо в нашия ход. Посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени е ясен знак за геополитическата ориентация на България и според нас тя е много важна", заяви бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
анти-народни партии
преди 1 година
Защо не направите един Референдум за тази "геополитическата ориентация на България"? Защо постоянно ни облъчват политици-соро-соиди , които нямат реална подкрепа в обществото? До кога чуждите интереси ще надделяват над българските? Сигнализирай за неуместен коментар