Жълтите стотинки не струват? Уволниха шофьора от Перник, отказал билет на дете

Момичето нямало други пари

13.10.2022 | 19:03 Редактор: Искра Ангелова

Шофьор на маршрутка в Перник отказа да качи момиче, поискало да си купи билет със стотинки. Пред възмутените пътници водачът заявил, че така са му наредили от фирмата. Мъжът ще бъде уволнен.

Не разкриваме самоличността на момичето, тъй като е непълнолетно.

"Влязох вътре и човекът ми подаде ръка, за да му дам парите, след като му ги дадох и тръгнах да сядам на едно от местата място, той ми каза, че с тези пари не мога да пътувам. Аз го попитах за защо, а той отговори, че такива пари не приема. Аз му обясних, че нямам други и няма с какво да се прибера, но той каза, че не се интересува и да слизам", сподели момиченцето.

Освен нея и шофьора, в маршрутката е пътувала още една жена, която обаче не реагира на ситуацията. След като е принудено да слезе, момичето се обажда на приятеля си и заедно с родителите му тръгват след буса, за да поискат обяснение от шофьора. Баща му разказва, че мъжът зад волана е бил видимо неадекватен и смята, че водачът е употребил алкохол.

"Аз го попитах: "Господине, вие ли свалихте това дете от маршрутката?", той ми потвърди, аз го попитах защо и той ми отговори: "Защото ми плати със ситни стотинки", но това са пари. Неговият отговор беше, че така са му наредили. Ако беше човек - той щеше да я вози дори без никакви пари и нямаше да я остави в тъмното самичка, а то излиза, че жълтите стотинки ни разделят нас, хората, това е трагедия", коментира бащата на приятеля на момичето - Валентин Бонев.

Потърсихме за коментар управителя на фирмата, но телефона му се оказва, че е изключен.

Започнала е пълна проверка на фирмата, а пред Bulgaria ON AIR кметът на Перник потвърди, че шофьорът ще бъде уволнен.

"Най-малкото той трябваше да се извини на момичето, да каже, че е сбъркал в тази ситуация, защото това поведение е недопустимо. Хубавото в тази ситуация е, че имаме радикално решение на този проблем, тъй като през следващите седмици пристигат общинските автобуси, за услугата ще бъде коренно различна, а може и това да е причината за ниското ниво на услугата", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК