Демерджиев за катастрофата в Шумен: Прокуратурата е действала некоректно, няма да толерираме

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева отказа да коментира думите му

04.10.2022 | 19:02 Редактор: Петя Кръстева

Ново напрежение възникна между МВР и прокуратурата заради случая, при който 22-годишно момиче загина след катастрофа в Шумен. По-късно колата на обвиняемия 18-годишен шофьор изгоря на паркинг на полицията в града.

Критики към прокуратурата отправи вътрешният министър Иван Демерджиев, след като джипът на 18-годишния шофьор изгоря на охраняем паркинг на МВР часове след като обвиняемият беше пуснат под домашен арест. Инцидентът в Шумен стана миналата седмица. Първоначално пробата на шофьора показа наличие на наркотици, а след това се оказа чиста, а обяснението беше, че шофьорът е бил под зъболекарска упойка. Така се засилиха съмненията, че случаят се  покрива.

"Изключително некоректно е Прокуратурата да забрани на директора на областната дирекция да говори по случая и след това да му иска оставката и да твърди, че някой укрива информация. Няма да толерираме подобно поведение", категоричен бе служебният министър.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева отказа да коментира думите на Демерджиев. 

Припомняме, че съдът пусна под домашен арест 18-годишния шофьор, причинил катастрофата - Жечко Кюркчиев, защото кръвният тест показал липса на дрога. Малко по-късно от прокуратурата обявиха, че изземват от Шумен разследването. 

Полицията и прокуратурата в града отказват коментар. От обвинението излязоха с предложение разследването по случая да бъде поето от Националната следствена служба.

Вижте повече в репортажа Виолета Русенова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК