"Спаси София" организира протест с искане за оставката на Фандъкова

Гаврата с жълтите павета преля чашата, заяви Борис Бонев

04.10.2022 | 10:40 Редактор: Тодор Петров

Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев. Демонстрацията на "Спаси София" ще се състои следващата сряда (12.10) от 18:00 ч. пред сградата на Столичната община. 

"Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредният ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София", категоричен е той.

"Нищо няма да се промени, ако сме безучастни и мрънкащи у дома. Последният мандат на г-жа Фандъкова е белязан от безброй скандали, провалени проекти и некачествени ремонти. София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на протеста защото без ново управление, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот." - заяви лидерът на "Спаси София".

От "Спаси София" казват, че протестът в сряда (12.10) ще бъде надпартиен и граждански и канят всички съграждани, които смятат, че София може и заслужава много повече. Активистите са оптимисти, че градът може да стане много по-красив, подреден и уютен за живеене, но само с нов кмет и общински съвет.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 1 година