От всеки по малко е нужно и Калин ще има шанс да живее след трансплантация в Турция

Нужни са около 120 000 евро, очаква се процедурите да са през ноември

30.09.2022 | 14:45 Редактор: Елеонора Танева

Млад мъж от Пловдив се нуждае от средства за лечение. Той е диагностициран с тежко заболяване и трябва да му се направи спешна трансплантация. С Калин ни срещат кореспондентите ни

Калин е на 41 години. Преди няколко месеца му е поставена страшната диагноза остра лимфобластна левкемия. За да оздравее, е необходимо лечение в чужбина.

"Това беше тежка новина, положителното е, че има шанс за лечение, което минава през химиотерапия и трансплантация на костен мозък и стволови клетки", каза Калин.

Вече са направени два курса на химиотерапия в България, но шансът му за излекуване е трансплантация на костен мозък в Турция. 

"Повечето време прекарвам в болници. Две седмици съм на химиотерапия, след това възстановяване. Беше изненадващо, преди това не съм имал оплаквания, но това е Божа работа", допълва мъжът.

Проведени са редица изследвания и за радост към момента има открити съвместими донори. Сумата за трансплантацията обаче е непосилна за мъжа и семейството му - нужни са около 120 000 евро. 

В кампанията за набиране на средства се включиха и приятели на Калин. 

До момента е събрана почти половината. Надеждата на Калин е да успее да събере необходимата сума скоро и през ноември да съм готов за трансплантация.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

КАЛИН ПЕТКОВ ГЕОРГИЕВ

IBAN BG35UNCR70001525040424

Уникредит Булбанк АД

PayPal: kpgeorgiev9@gmail.com

Вижте повече в репортажа на Илиян Велков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК