Пореден дрогиран шофьор отнесе две жени на кръстовище, 22-годишна почина

18-годишният е управлявал в Шумен луксозен джип, собственост на фирма на неговата майка

29.09.2022 | 13:36 Редактор: Теодора Патронова

Поредна тежка катастрофа със смъртен случай, причинена от дрогиран шофьор – този път в Шумен. Шофьорът е на 18 години и е имал книжка от няколко месеца. Управлявал е луксозен джип. При катастрофата загива 22-годишна жена, друга е в болница.

18-годишният шофьор навлиза в кръстовището с над 80 километра в час и блъска колата с двете жени. След силния удар се е наложило пожарните екипи да вадят пострадалите. Двете жени са откарани в болницата в града. За съжаление, 22-годишната жена е починала. Втората пострадала, която е на 43 години, е хоспитализирана.

"Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да управлява моторно превозно средство от пет месеца. За тези пет месеца вече има една глоба с фиш, което е за техническа неизправност. Скоростта му е била от 80 и повече километри в час, а в този момент навлиза в кръстовището, без той да пропуска вече навлезлия в кръстовището друг автомобил и го блъска с тази скорост, последицата от това е смърт на едното лице", изтъкна наблюдаващият прокурор Делян Димитров.

18-годишният водач е управлявал джип, собственост на фирма на неговата майка. След удара е дал положителна проба за наличие на амфетамин.  Младежът е задържан, предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

"Късмет е, че на мястото на инцидента не е имало други моторни превозни средства в непосредствена близост и пешеходци, независимо, че е било около 21:20 часа вечерта. Използваме случая да изкажем най-искрени съболезнования на близките на загиналото момиче", каза окръжният прокурор на Шумен - Орлин Куздов.

Назначени са множество експертизи, които трябва да дадат информация какви са причините за тежкия инцидент.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Вандерлей Люксембург
преди 1 година
Аз пък се чудя какво значение има, дали е дрогиран или е пиян или не е употребил нищо, но виновно помита и убива хора?! Даже, напротив, ако не си употребил и си го направил абсолютно съзнателно е още по-зле. Каква е тази логика с "утежняващите обстоятелства", не ми е съвсем ясно. И какво значени има дали има 20 или 50 фиша или само 1, след като (повтаряМ) съвсем съзнателно е убил човек! А, щото не е пил е "смекчаващо обстоятелство", което пак не променя ФАКТА, че е убил човек СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
dokoga
преди 1 година
Умишлено и съзнателно убийство. Затвор 15г минимум и без право да шофира доживот.И без това смята да се друса докрая.***. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
a
преди 1 година
Това вече е ежедневие. Класика: 18 годишен, амфетки, Жипа на мама перфектната комбинация.... Жалко за момичето! Сигнализирай за неуместен коментар