Тежка авария блокира влаковете през Искърското дефиле, пътниците чакаха с часове

Наложи се те да бъдат извозвани с автобуси

23.09.2022 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

Повреда на контактната мрежа на Централната гара в София доведе до сериозни закъснения на влаковете през Искърското дефиле и Драгоман. Наложи се пътници да бъдат извозвани с автобуси до гара София-Север и Илиянци. По обяд повредата беше отстранена.

Маргарита е сред пътниците, на които се налага да чакат на Централната гара в София с часове. Пътува за Видин, но влакът закъснява. Решава да запълни времето си с плетене на чорапи и споделя, че е свикнала да чака.

"Обикновено си плета си по нещо, аз съм от един край, който е много беден, с това оцеляваме, няма как. Винаги е имало забавяне. В железницата често се случват тези неща. Винаги са мотивирани с нещо, което наистина има причина. А сега не съм и знаела, че контактната мрежа или нещо е дало накъсо", сподели тя.

Разказва, че освен заради аварията, се е наложило да изчака и заради ремонт на пътищата.

"Има и някакъв ремонт по пътищата. Ние дойдохме от Дупница и също чакахме да ни приемат, във влака да ни приемат. Но не мога да кажа как и защо. Обикновено в България всичко се движи по-бавно", коментира още Маргарита Борисова.

Тази сутрин Витан е пътувал от Видин до София, за да посети лекар. Въпреки закъснението, стига навреме.

"Случва се. Аз съм бивш железничар и знам , че се случва. Това не е сигурно. И закъсняхме малко, горе-долу около час. Железниците се стараят да правят нещо, но не може веднага. Това е много голяма авария", допълни Витан.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК