Сакскобургготски: Независимостта е била блян за нацията, важно е да помним и да сме обединени

Той изрази надежда след 2 октомври България да има стабилно правителство със солидно мнозинство

22.09.2022 | 18:15 Редактор: Ваня Кузманова

Независимостта е била блян на нацията. Днес е важно да помним и да сме обединени, заяви във Велико Търново внукът на цар Фердинанд и премиер от 2001 до 2005 година Симеон Сакскобургготски.

Симеон Сакскобургготски изрази надежда след 2 октомври България да има стабилно правителство със солидно мнозинство. 114 години след като дядо му провъзгласява независимостта на България, посланието на внука е за обединение: 

"Да сме си ние независими в смисъл такъв – да гледаме интересите на България преди всичко, и пак да не забравяме, че се постигат целите като сме обединени, а не като се делим или пък само гледаме някои политически интереси".

 

За геополитическата криза и изострянето на конфликта Русия – Украйна Симеон Сакскобургготски коментира: 

"Трябва още да се изчака малко да се разбере точно, но може би не са и известни мерки, които да предизвикат сядането на една маса. Това е нещо, което може би се опитват, но ще трябва да видим, но всеки случай е тежко, неприятно и жалко, че в 21-ия век може да имаме такъв момент и то в Европа".

Симеон Сакскобургготски дойде във Велико Търново за участие в конференция за статута на града като историческа и духовна столица на България. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
ВЕЛИЧКО
преди 1 седмица
Симеончо беее ... Докога ще досаждаш пъ ти , беее ...? ! Сигнализирай за неуместен коментар