Шофьорът на автобуса от катастрофата в "Младост" треперел преди началото на смяната

Свидетели на инцидента казват, че мъжът зад волана бил във видимо неадекватно състояние

21.09.2022 | 17:43 Редактор: Теодора Патронова

Всички 7 души, които вчера бяха хоспитализирани след катастрофата с автобус на градския транспорт в столицата, вече са изписани. Шофьорът също е освободен за домашно лечение.

Той застъпил на смяната си по-малко от час преди инцидента. На видеозаписите от камерите се вижда, че преди водачът да започне работния си ден и да се качи в автобуса, тялото му трепери. Сред първоначалните версии за причините за катастрофата беше и инфаркт на водача. Лекарите обаче я отхвърлиха.

Съмненията за инфаркт на шофьора на автобуса не се потвърдиха, след като той беше приет за обстоен преглед. Свидетели на инцидента казват, че мъжът зад волана бил във видимо неадекватно състояние.

"По данните, които получихме от екипа, е имал временно неразположение и е загубил съзнание", обясни Борислав Попов от "Столичен Автотранспорт".

Шофьорът е бил в отпуск до началото на септември и не е полагал извънреден труд от началото на месеца.

"По график се правят медицински прегледи на водачите, един път в месеца се прави задължително", каза още Попов.

Пробата му за алкохол е отрицателна.

"Преди да излязат на работа на водачите задължително се прави проба за алкохол и тя не е до 0,5 както на водачите на МПС, а до 0,2", изтъкна Попов.

60-годишният водач работи от 6 години в столичния градски транспорт. Ще може да се върне на работното си място след вторичен медицински преглед .

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК