Твърдения за шофьора на катастрофиралия автобус: Добър водач с голям опит

Осем души са в болница, сред тях и дете

20.09.2022 | 21:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Осем души са в болница, сред тях и дете, след катастрофа с автобус на градския транспорт в столичния квартал "Младост". По първоначална информация на шофьора му прилошало, след което се блъска в дърво и две паркирани коли.

Инцидентът се случва в квартал "Младост 2" под прозорците на живущите в блок 205. Станиела чува силен трясък и излиза на балкона. Вижда, че автобусът, който се движи по линия 4, се е качил на тротоара и е помел две паркирани коли. За щастие, в този момент никой не е бил в тях.

Пострадалите са пътници в автобуса. Няколко души са настанени в болници. Най-тежко пострадалите са в "Св. Анна". 75-годишен мъж и 65-годишна жена са с порезни рани и охлузвания, без опасност за живота. В лечебното заведение е и шофьорът. Първоначално е имало съмнения, че е получил инфаркт.

"Шофьорът на автобуса е опитен, с дългогодишен стаж", коментира говорителят на "Св. Анна" Антон Луков.

"Шофьорът е на 60 години, при нас работи от 6 години, добър водач с доста голям професионален опит", каза, от своя страна, началникът на отдел "Безопасност на движението" към Столичния автотранспорт - Борислав Попов.

Движението в района на катастрофата беше затруднено.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК