Протест на КНСБ блокира бул. "Дондуков", премиерът Донев разговаря със синдикатите

Според президента на КНСБ Пламен Димитров икономическата ситуация в страната е драматична

19.09.2022 | 14:07 Редактор: Ваня Кузманова

КНСБ започна национална протестна акция под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата". 

Протестите продължават месец. Протестът се провежда пред Министерския съвет. Протестиращите затвориха временно бул. "Дондуков".

Акцията е с основни искания: повишаване на доходите, овладяване на инфлацията и излизането от икономическата криза. За целта синдикатът настоява и за действия за насърчаване на колективното трудово договаряне на всички нива, гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

Исканията им са насочени към властта, независимо коя ще бъде тя. Според тях трябва да бъдат предприети незабавни мерки за работещите. Според президента на КНСБ Пламен Димитров икономическата ситуация в страната е драматична. 

"Не е работа на синдикатите да овладяват инфлацията. Работата на правителството е да предприеме адекватни мерки за овладяване на инфлацията и да компенсира загубата на доходите. Нашата работа е да искаме за нашите членове ръст на доходите, защото има всички икономически основания за това. Инфлацията е рекордна и вече и 10% ръст на заплатите не е достатъчен", заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов. 

Президентът на КНСБ и представители на синдикатите влязоха на среща при служебния премиер Гълъб Донев. Протестиращите се изтеглиха от пътното платно и движението ще бъде възстановено. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК