Спасиха мъжа, паднал от яхта. Потърпевши от бурята: Маси хвърчаха, дървета падаха

Бурята буквално е отнесла бургаския плаж

17.09.2022 | 21:42 Редактор: Елеонора Танева

Спасен е мъжът, който падна от яхта по време на бурята в Бургаско. В града са нанесени сериозни материални щети. Паднали са десетки дървета, има блокирани пътища.

Бургас бавно се възстановява от гръмотевичната буря, която връхлетя града в късния следобед. Пожарникари разчистват десетките паднали дървета по централни булеварди, които блокираха движението в града. Семейство, което живее в Германия, като по чудо се е спасило от страшната буря. Дърво в морската градина е паднало върху автомобила им. Поривът на вятъра на моменти е стигал до 100 км/ч.

"На главната бяхме и там беше нещо ужасно! Маси хвърчаха, табели, дървета падаха, клони и то за секунди, изведнъж! Просто срещу природата сме безсилни", каза Елена. 

"Голяма стихия беше. Сега чакам полицията да дойде да запише щетите", добави Станимир.

Бурята буквално е отнесла бургаския плаж. Бар е останал без покрив.

"Клони хвърчаха, бутилки падаха, за 15 години за първи път виждаме такова нещо", разказа за преживяното Надежда, която работи като барман в заведението.

"Пораженията по плажа са доста големи, имаме над 100-150 чадъра, които са неизползваеми, има заведение пред което цялата плажна зона изобщо липсва", уточни управителят на Северния плаж в Бургас - Симеон Цветков.

"Над 100 обаждания имаме, повече от 15 са за щети по автомобили. Важното е, че няма пострадали хора. Има повалени десетки знаци, билбордове, в момента всички екипи правят огледи", заяви кметът на Бургас, Димитър Николов.

Най-тежко е положението в Поморие. Двама души пострадаха при срутване на покрив на закрит басейн в Поморие. 

Подаден е сигнал за десетина яхти, които силният вятър е завлякъл в морето. Беше организирана спасителна акция за паднал зад борда човек, който е изкаран от водата от хора от друга яхта и е добре. Много селища в общината обаче все още за без ток. 

Десетки паднали дървета блокираха движението по пътя от Слънчев бряг за Бургас. 

Имаше сигнал за семейство, блокирано на остров "Св. Иван", което отишло там на разходка. От общината в Созопол съобщиха за Bulgaria ON AIR, че след като бурята утихнала са извозени до брега. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК