МРРБ проверява сигнал за забавени плащания към фирма, ремонтирала пътища в Северна България

"Работим по въпроса за увеличаване на заплатите на служителите на Агенция "Пътна инфраструктура", заяви арх. Иван Шишков

14.09.2022 | 21:35 Редактор: Петя Кръстева
МРРБ проверява сигнал за забавени плащания към фирма, ремонтирала пътища в Северна България

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще направи проверка и ще съдейства в рамките на допустимото по закон за разрешаване на проблем с приключването и отчитането на пътни ремонти, финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. в Северна България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков на среща с представители на синдикални организации в областта на пътното строителство.

От "Автомагистрали - Черно море" АД алармираха министър Шишков, че заради неразбирателства между фирмата по строителен надзор и възложителя, компанията не може да получи средствата си за вече реализирани и готови обекти.

В рамките на срещата синдикатите и арх. Шишков обсъдиха и проблема със средствата, които държавата дължи за изпълнени пътни ремонти на строителните фирми. Регионалният министър отбеляза, че без работещо Народно събрание е невъзможно да бъдат разплатени оставащите 50% от сумите.

"Съгласно решението на предишния парламент, бяха платени само половината от задълженията. Останалите плащания към фирмите ще се извършат след решение на Народното събрание и проверка на дейностите", напомни арх. Шишков. Той коментира, че вероятно служебното правителство ще направи свои предложения по темата

"Работим по въпроса за увеличаване на заплатите на служителите на Агенция "Пътна инфраструктура". Предстоят ни разговори с Министерството на финансите и смятам, че скоро ще имаме положително решение по казуса", обобщи Шишков. 

Снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК