Радев на среща с "Лукойл": Цените ви определят инфлацията и икономиката ни

На срещата обсъждат и възможните действия след ембаргото върху руския петрол

08.09.2022 | 13:57 Редактор: Елеонора Танева

Възможностите за ограничаване на инфлацията обсъждат на работна среща президентът Румен Радев и ръководството на енергийната компания "Лукойл". Основната тема са възможностите за предвидимост на икономическата среда в страната.

От цената на горивата зависят българската икономика и инфлационните процеси, заяви на срещата Радев. Той подчерта, че цените на горивата рефлектират върху всички стоки и услуги.

"От стойността на произвежданите горива зависят в голяма степен развитието на икономиката и инфлационните процеси, което определя и стратегическото значение на компанията за българската икономика по време на криза. Предстоящата ви среща с българското правителство е подходяща възможност за набелязване на мерки за стабилността на икономиката", заяви Румен Радев.

На срещата обсъждат и възможните действия след ембаргото върху руския петрол.

"Ние изработихме мерки за поддръжка на стабилността на икономиката, договорихме се с правителството да изготвяне средносрочни мерки в един по-кратък период от време за поддържане на стабилността на икономиката", заяви президентът на компанията Вадим Воробьов.

След срещата при президента ръководството на "Лукойл" ще има разговори в Министерския съвет.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК