Четирима са с опасност за живота след удара до Панчарево, виновният шофьор бил с над 20 акта

Водачът два пъти е хващан да шофира след употреба на алкохол

07.09.2022 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Четирима души са с опасност за живота след катастрофата край Панчарево снощи. Оказа се, че шофьорът, който предизвика катастрофата и загина в нея, има над 20 акта и 3 фиша за нарушения на пътя. Два пъти е хващан да шофира след употреба на алкохол - през 2008 и 2012 г.

Инцидентът става към 22 часа снощи. Шофьор на лек автомобил губи управлението и се удря челно в насрещно движещата се кола. В тях се врязва и трети автомобил. В колата, причинила катастрофата, са пътували млад мъж и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Шофиралият мъж загива на място. 

Най-тежко пострадалите са откарани в болница "Света Анна". Две момичета на 16 и 14 години са с опасност за живота. 

"Има 16-годишно момиче, което е в крайно тежко състояние, докарано в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем, фрактури и на двете бедра. Още едно момиче също е в реанимация с гръднокоремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрена става", каза директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Атанасов.

Третото момиче, настанено в болницата, е в стабилно състояние.

"18-годишно момиче е настанено в неврохирургия с травма на мозъка, на лицевите кости и фрактура на ръка, обработена в стабилизирано състояние", добави директорът на лечебното заведение.

Млада жена се бори за живота си в "Пирогов". Там са откарани 4-ма души, сред които и две деца.

"В много тежко състояние е 29-годишна жена, която е с полифрактура, счупвания на долен крайник, коляно, глезен, таз, тъканни наранявания", съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

В болница ИСУЛ е прието 18-годишно момче в изключително тежко състояние с множество травми и с опасност за живота. От прокуратурата заявиха, че загиналият водач е употребил алкохол. 

"Налице е в пъти ръст, десетки, стотици пъти престъпленията извършени след употреба на алкохол и наркотици. Затова пак напомняме за законова промяна, която да позволява конфискация на автомобила", каза главният прокурор Иван Гешев.

Според пътни експерти причината за инцидента е неправилно изпреварване или загуба на контрол над автомобила. Причина в пътя няма.

"Кара се очевидно с превишена скорост, единият от автомобилите беше с километраж 90 км/ч при ограничение 50, така че не можем да търсим причина в пътя при все, че става дума за неправилно изпреварване или загуба на контрол над пътното превозно средство", коментира Диана Русинова.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК