Десетки къщи са наводнени при водния Ад в Богдан, има информация за загинала жена

НСлС започва разследване на информацията за скъсана дига на река Стряма

02.09.2022 | 14:00 Редактор: Теодора Патронова

Карловско отново под вода. В града и 5 села е обявено частично бедствено положение. Проливните дъждове наводниха улици, приземни етажи и мазета. Скъсана дига на река Стряма стана причината за евакуацията на няколко души в района. 

По непотвърдена информация има загинала жена, вследствие на обилните порои в село Богдан. Втора ударна вълна е ударила селото. То е залято отново и е откъснато от света. И двата моста са поддали и са залети от обилната вода, предава екипът на Bulgaria ON AIR от мястото на наводненията - Виктор Борисов и Людмил Аретов.

Ситуацията е изключително сериозна в село Богдан. Десетки къщи са вече наводнени. Има отнесени автомобили.

По информация на Bulgaria ON AIR има хора, които не могат да бъдат извадени от своите домове. 

Дъждът продължава и се засилва часове наред. Количеството на водата е огромно. Според местните това се случва заради незаконната сеч в горите и непочистените дерета. 

Подобна е ситуацията в съседните села. На много места реките излязоха от коритата си. Нивото на всички реки в региона е изключително завишено. Властите от Пловдив и Карлово указват съдействие на хората. 

Блокирана е подбалканската линия. Към района пътува и зам.-министърът на икономиката заради наводнените складове във ВМЗ - Сопот. Столичната община организира екипи, които да изпрати към Карловско. Националната следствена служба започва разследване на информацията за скъсана дига на река Стряма.

За 5 области на страната днес е в сила оранжев код, в останалите области е в сила жълт код за поройни дъждове.

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК