Нови превозни документи влязоха в сила в градския транспорт в София

За учащи или работещи младежи до 26 години е предвидена младежката карта

01.09.2022 | 06:44 Редактор: Тодор Петров
Нови превозни документи влязоха в сила в градския транспорт в София

Нови превозни документи влизат в сила в градския транспорт в София. За учащи или работещи младежи до 26 години е предвидена младежката карта. Годишната струва 250 лева и е за неограничен брой пътувания по цялата транспортна мрежа на града. 

За ученици и студенти месечната карта за цялата градска мрежа остава 20 лв. За тях за първи път се предлага и годишна карта с цена от 200 лв., която също важи за целия обществен транспорт. 

Нова е и картата с намаление за родители на малки деца. Майки и бащи на деца до 2 години, които са в отпуск за отглеждане на дете, ще имат право на месечна карта от 10 лв. за цялата мрежа на градския транспорт. 

Запазва се цената на годишната абонаментна карта за целия градски транспорт - 365 лв. За нея вече ще може да се заплати на три, вместо на две вноски. Първата е на стойност 150 лв., а втората е 120 лв., третата е до 6 месеца и е 100 лв. 

От 1 януари 2023 г. ще влязат в сила и новите билети от 1,60 и 2,20 лв., с които ще можем да се прекачваме на различни видове градски транспорт в рамките на 30 или 60 минути.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК