Готвят пакет от мерки в подкрепа на икономиката на България

Целта на икономическото министерство е той да бъде готов до 3 седмици

30.08.2022 | 18:23 Редактор: Петя Кръстева
Готвят пакет от мерки в подкрепа на икономиката на България

Седем работни групи, които включват експерти от Министерството на икономиката и индустрията, представители на работодателите, синдикатите и на Националното сдружение на общините, стартират работа. Целта е да бъде идентифициран пакет от мерки във всички приоритетни области, които да бъдат приети от институциите и да облекчат работата на икономическите субекти, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Темите са разделени в следните направления - мерки за справяне с повишените цени на природния газ, горивата и електроенергията; подобряване на бизнес средата; подобряване на инвестиционната среда; подобряване на външноикономическата политика на страната; насърчаване развитието на индустриалните паркове в България; Зеления преход; дигиталната трансформация на българските компании.

"Целта ни е да сме максимално бързи и до 3 седмици да имаме пакет от спешни мерки във всяка област, който да предложим за приемане", заяви министър Никола Стоянов при стартиране на работните групи. Той допълни, че при правилна организация за кратък период от време могат да бъдат свършени задачи, които са били отлагани с години. За намирането на най-верните решения всички теми ще се обсъждат оперативно с бизнеса, синдикатите, общините и БАН.

Всяка от групите ще бъде оперативно ръководена от ресорен заместник-министър, а в хода на работата ще бъдат обсъждани и всички други предложения и проблеми, които бизнесът постави.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК