Валежите с гръмотевици продължават, температурите ще бъдат до 32 градуса

В събота и в неделя ще бъде предимно слънчево и сравнително топло

24.08.2022 | 07:16 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 16 до 21 градуса, по Черноморското крайбрежие до 22-23. През целия ден над страната ще има значителна облачност, с временни разкъсвания над крайните северни райони.

Следобед ще прегърмява и превалява, с по-съществени валежи в Родопите и южно от Пловдив. Късно следобед ще превали и по южното ни Черноморско крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от североизток, със скорост до 20 км/ч. 

По високите части на планините ще духат свежи ветрове от юг-югоизток, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в западната половина на страната ще са от 23 до 30 градуса, в източните райони - до 31-32, а по Черноморското ни крайбрежие 29-32 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече следобед. По южното ни крайбрежие през нощта срещу четвъртък ще превали слабо. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 32 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното. Вълнението по северното и по южното крайбрежие ще бъде слабо, а височината на вълните - до 1,5 метра. 

Над планините ще има купеста облачност, с валежи и гръмотевични бури следобед главно в Рила и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж, от югоизток със скорост до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 м ще са около 8-9 градуса, а на 1500 м - до 13-14. 

В четвъртък над западната половина от страната ще се задържи дъждовно, а на изток ще има слънце. В петък ще има повече слънце и разкъсани облаци над планините и над Добруджа. 

В събота и в неделя ще бъде предимно слънчево и сравнително топло за сезона с температури от 29 до 34 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК