Карлово е в кал след наводнението - щетите са големи, местните чакат помощ от държавата

До късно снощи местните отводняваха дворове, приземни етажи и мазета

23.08.2022 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

В Карлово остава в сила частичното бедствено положение, което беше обявено след проливния дъжд вчера. До късно снощи местните хора отводняваха дворове, приземни етажи и мазета. Подадени са над 40 сигнала за наводнени помещения.

Работата по разчистването на калните наноси продължава и днес. Най-тежко е положението в източната част на града. 

Трима души в Професионалната гимназия по ЖП транспорт се наложи да бъдат евакуирани, след като не можеха да напуснат сградата на училището заради придошлите води. По думите на директора нови кабинети, които са открити тази година, са под вода и са в окаяно състояние. 

"Имаме щети на партера, където открихме чисто нови кабинети, те са много зле. Подходът към училището е почти невъзможен, а предстоят държавни зрелостни изпити. Министърът се обади два пъти, за да се запознае със ситуацията. Очакваме указания и се надяваме да получим помощ, за да възстановим кабинетите. Сами няма да се справим. Г-жа Фандъкова изпраща екип от 5 човека и техника. Доброволци  и ученици също ще помогнат", каза директорът Стефан Филчев в ефира на "България сутрин".

Аварийните екипи са се отзовали на десетки сигнали за наводнени приземни етажи и магазини. Багери местят калните наноси, които са блокирали движението на автомобилите.

В ранните часове днес отново имаше дъжд, но не се стигна до наводнения, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Най-сериозно засегната е източната част на града. Нанесените щети по инфраструктурата и магазините в града са много големи. Екипи на БЧК също ще окажат помощ на пострадалите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК