Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи в 7 области

Максималните температури ще бъдат от 27 до 33 градуса

22.08.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Започва дъждовна седмица. Жълт код е в сила за седем области на страната, в които се очакват гръмотевични бури и интензивни валежи. 

Минималните температури в страната са от 15 до 21 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 21. През деня от запад-северозапад отново ще се заоблачава. Следобед в западните и в северните части от страната се очакват валежи и гръмотевични бури. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 27 до 33 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече - следобед. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното. 

Във вторник валежите в западните райони ще бъдат често явление. Ще превали слабо и по Черноморието. Температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса. В сряда и четвъртък над западната половина от страната ще се задържи дъждовно, а на изток ще има слънце.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК