Министър Пулев съобщи за сигнал за злоупотреби, проверяват финансовите посредници

Той бе категоричен, че повече няма да има конфликт на интереси

19.08.2022 | 10:53 Редактор: Петя Кръстева
Министър Пулев съобщи за сигнал за злоупотреби, проверяват финансовите посредници

Започваме одит на финансовите посредници и дяловите инвестиции заради получен сигнал за злоупотреби. Това заяви на брифинг служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

"Мога да потвърдя, че има активен сигнал в момента", каза той и допълни, че ресорното му ведомство активно съдейства и си взаимодейства с отговорните институции, съобщи БГНЕС. Одитът започва още днес.

Фокусът му ще бъде премахването на конфликта на интереси на всички нива и на този етап ще бъде под контрола на Министерството на иновациите и растежа. Възможно е и да се търсят външни органи за контрол, ако по време на проверката бъдат доказани злоупотреби. 

Министър Пулев е категоричен, че повече няма да има конфликт на интереси.

Министър Пулев и заместник-министрите Стефан Савов и Надя Христова представиха информация и относно работата и програмите в подкрепа на българския бизнес, изпълнявани от Фонда на фондовете.

"Екипът ще се бори над 2 млрд. лева да влязат във Фонда на фондовете", каза Пулев. Той подчерта, че Министерството на иновациите и растежа ще поддържа доверието в системната и ще се стреми да го надгради.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК