Горещо време с максимални температури до 38 градуса, валежи не се очакват

В неделя ще бъде хладно с валежи в източните райони

18.08.2022 | 07:29 Редактор: Ваня Кузманова

Денят ще започне с температури от 18 до 24 градуса. През деня разкъсана ще бъде облачността над източната половина от страната. Следобед в североизточните райони ще превали слабо, докато на запад ще има повече слънце. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 33 до 38 градуса, в района на Сандански до 39 градуса. Над морето ще има разкъсана облачност, повече над Северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от североизток до 30 км/ч. 

Максималните температури на въздуха ще са до 29-30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по Северното крайбрежие, до 26-27 градуса по Южното. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, а по Южното крайбрежие също ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще има купеста облачност, повече над Източна Стара планина. Като валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са около 12-13 градуса, а на 1500 м височина до 20. 

Утре ни очаква много горещо време с температури в южните места до 39-40 градуса. Като през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане. В събота се очакват гръмотевични бури в цялата страна. Ще започне захлаждане. 

В неделя ще бъде хладно с валежи в източните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК