Донев: Признателен съм на всички, които не отминаха катастрофата на "Тракия"

Премиерът благодари на хората, помогнали в неделя вечер на пострадалите от катастрофиралия автобус

17.08.2022 | 12:27 Редактор: Ирена Бакърджиева

Премиерът Гълъб Донев благодари на хората, помогнали в неделя вечер на пострадалите от катастрофиралия автобус на АМ "Тракия". "Надеждите са ни, че децата, настанени в "Пирогов", ще се възстановят бързо", каза в началото на заседанието на кабинета служебният министър-председател.

"Преди да преминем към дневния ред искам да отправя благодарност към всички, които в неделя вечер, 14 август, добавиха в личния си дневен ред преодоляването на трагедията, която можеше да причини катастрофиралият автобус с деца от Сърбия", каза Гълъб Донев. По думите му този инцидент е станал повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежки изпитания. Той коментира, че катастрофата е събрала различни хора по възраст и професия и дори с различни възгледи. "Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не отминаха 217-ия километър на магистрала "Тракия", мислейки си "това не е моя работа", каза премиерът. 

"Разбира се, че е щастливо стечение на обстоятелствата, че сред пътуващите е имало и лекари", посочи Донев и благодари на младия лекар, започнал оценка на състоянието на пострадалите, д-р Антон Елкин, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които помогнали за изваждането на деца от автобуса. Той изрази благодарност и на спешните медицински екипи, на лекуващите лекари и медицинските сестри, на Пътна полиция, на местните власт в Стара Загора. 

От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение, посочи служебният премиер. "Ако ценим живота - своя и на непознатия в насрещното платно, ще спазваме закона вътре в нас", добави той, цитиран от БТА.

Първа точа в заседанието на кабинета ще е преодоляване на бедственото положение в община Своге, съобщи Гълъб Донев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК