Цялата държава е мобилизирана да завърши газовата връзка с Гърция

Министърът на транспорта Христо Алексиев коментира състоянието на "Булгаргаз"

10.08.2022 | 17:30 Редактор: Тодор Петров

Цялата държава е мобилизирана, за да се завърши газовата връзка с Гърция. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, след като заедно с министъра на регионалното развитие Иван Шишков инспектираха българската част от газовата връзка. 

Прогнозите са, че проектът ще бъде завършен до началото на отоплителния сезон. Темата с танкерите за втечнен газ също беше коментирана.

"Поискахме удължаване на офертата. В момента "Булгаргаз" не е във възможност да заплати тези количества. Никой не се е погрижил да осигури паричен поток на "Булгаргаз", с които да се разплати на всички доставчици. Нищо не е осигурено от гледна точка на плащане", заяви министър Алексиев.

"Газовата връзка с Гърция не е готова. Обектът изглежда като луксозна сграда с мебели, до която обаче няма ток и добър достъп", коментира на свой ред министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Няма да създаваме напрежение около обекта като търсим пропуски от строителя, защото от това никой няма нужда. Гледаме позитивно на нещата. Считаме че той е разбрал отговорността на  времето, на това че трябва да завърши обекта и разполага с комфорта цялата държава да помага да завърши най-важните части от него, за да го въведем в експлоатация и да работи. Разрешението за ползване не е само документ, то е гаранция, че обектът може да се ползва", посочи още той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК