БАБХ с нови дела срещу "Евролаб", на "Капитан Андреево" няма задържане на камиони

Христо Даскалов прогнозира ново спиране на товаренето и разтоварването на граничния пункт

09.08.2022 | 09:28 Редактор: Елеонора Танева
БАБХ с нови дела срещу

Българската агенция по безопасност на храните завежда нови дела срещу "Евролаб". Това съобщи председателят ѝ Христо Даскалов. 

Той е сигурен, че в съда ще бъде обжалвана и новата му заповед, с която отново на практика трябва да се спре товаренето и разтоварването на "Капитан Андреево" от страна на фирмата.

"На границата всичко е спокойно. Нямаме задържане на камиони, няма недоволство от вносителите и износителите... Нямам никакви сигнали, че има някакво безредие отново или че имаме някаква атака", заяви Даскалов пред БНР.

Председателят на БАБХ коментира и претенциите на Асоциацията "Български пипер", които се заканват да съдят държавата заради претърпени загуби.

"Техните претенции всъщност са към фирмата. Те имат много богат опит с тази фирма и с нейните похвати и те са го написали официално до нас. Имаме такова писмо. Много хубаво е да се заслушаме в техните аргументи. И когато някой нас ни атакува, че си вършим работата, не е лошо да погледнем реалния бизнес как реагира", посочи Даскалов.

И уточни, че има два сигнала от турска страна за проблеми с "Евролаб" и с начина, по който от фирмата са оперирали на нашата граница.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК