Защо се стигна до освобождаването на Румен Спецов от НАП?

Скандал беляза още първия му месец на поста, но не беше отстранен

05.08.2022 | 14:11 Редактор: Петя Кръстева

"Политическо решение, без критики за свършената работа", така вече бившият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов представи пред Bulgaria ON AIR мотивите за своето освобождаване. Със същите аргументи преди повече от година служебното правителство отстрани тогавашния шеф на приходната агенция заради критика за лоша събираемост.

Така на поста дойде Румен Спецов, който бе представен от финансовия министър Асен Василев.

"Честно казано бях изненадан, че мерки по отстраняване на изпълнителния директор на НАП не са предприети по-рано. От малко повече от 4 млрд. са събрани 2 млрд. лева", коментира тогава той.

При встъпването си в длъжност бившият шампион по културизъм запази мълчание, но малко по-късно започна с действията. Все пак той рядко заставаше пред телевизионните камери.

Скандал беляза още първия месец на Спецов в НАП. Обвиниха го, че е продал фирма с натрупани задължения на малоимотно лице. Тогава Асен Василев намекна за възможна рокада, но не я направи. 

"Ако има нещо нередно, имало е 5 години да се провери. Ще пуснем пак проверка. Спецов каза, че е излязъл от фирмата", поясни тогава съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

Прокурорската проверка прерасна в разследване, което продължава и в момента. Новият директор на приходната агенция е Борис Михайлов. Той е бил ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Спецов, тебе вече те няма. А ФК Левски го има. Видя ли каква стана тя. Сигнализирай за неуместен коментар