Министър Николов към наследника си: Въпреки енергийната криза, договорихме внос на газ

Росен Христов бе категоричен, че в настоящата тежка ситуация трябва да се фокусира върху сигурността на доставките на енергия

02.08.2022 | 17:30 Редактор: Теодора Патронова
Министър Николов към наследника си: Въпреки енергийната криза, договорихме внос на газ

На кратка церемония в Министерството на енергетиката министърът в оставка Александър Николов предаде поста на своя наследник – служебния министър Росен Христов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Въпреки сериозната криза с енергийните цени в света и предизвикателствата, свързани с войната в Украйна и прекъснатите доставки на природен газ от страна на "Газпром експорт", успяхме да разработим и приложим програми за компенсации на потребителите, както и да договорим възможности за внос на втечнен природен газ. Служебното правителство ще прецени кои са най-добрите решения за България и в тези усилия може да разчита на моята пълна подкрепа и съдействие, ако е необходимо" каза Александър Николов пред своя наследник на поста.

От своя страна министър Росен Христов бе категоричен, че в настоящата изключително тежка ситуация дейността на Министерството на енергетиката трябва да се фокусира върху сигурността на доставките на енергия за икономиката и бита, което да гарантира спокойствие и стабилност в икономическото развитие на страната.

"Вярвам, че въпреки краткия времеви мандат на служебното правителство, ще успеем да нормализираме ситуацията, да осигурим спокойствие за зимния период и ще осигурим стабилна база за работа на следващия редовен кабинет", подчерта министър Христов.

Снимка: Министерството на енергетиката

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК